ГоловнаПраво

Суд схвалив примусовий привід Мангера на засідання з обрання запобіжного заходу у справі Гандзнюк

Засідання заплановано на 15 червня.

Суд схвалив примусовий привід Мангера на засідання з обрання запобіжного заходу у справі Гандзнюк
Фото: LB.ua

Печерський районний суд Києва дав дозвіл на примусовий привід голови Херсонської облради Владислава Мангера, який підозрюється у причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк. Про це пишуть "Українські новини", посилаючись на дані Офісу генпрокурора.

"Підтверджуємо таке рішення", - повідомили в ОГП.

Засідання призначене на 15 червня, 9:30.

Досудове розслідування СБУ вважає Мангера підозрюваним замовником нападу на Гандзюк. За версією слідства, Мангер підозрюється у тому, що він за попередньою змовою з помічником-консультантом депутата Херсонської облради Олексієм Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, які призвели до її смерті.

Фігурантами злочину вважаються Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор) і Владислав Мангер (замовник).

Нагадаємо, що 31 липня 2018 року у центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла у лікарні. 27 квітня СБУ заявила про завершення досудового розслідування за підозрами Мангера і Левіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram