ГоловнаПраво

Вищий антикорупційний суд виніс перший вирок з ув'язненням (оновлено)

Депутата Київради засудили до п'яти років позбавлення волі.

Вищий антикорупційний суд виніс перший вирок з ув'язненням. Суд засудив депутата Київської обласної ради Олександра Мефодія до п'яти років позбавлення волі з конфіскацією частини майна, повідомили на сторінці Центру протидії корупції у Facebook.

"Депутат від Радикальної партії пропонував бізнесменові за $5000 вирішити питання з правоохоронними органами. Під час отримання цих грошей Мефодія затримали", - йдеться в повідомленні.

Оновлено. На сторінці ВАКС у Facebook додали, що депутат Київради одержав хабар за вплив на співробітників правоохоронних органів, прокуратури та суду з метою повернення арештованого майна. Крім п'ятирічного терміну позбавлення волі, суд постановив конфіскувати в нього авто.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів.

Олександр Мефодій
Фото: i-visti
Олександр Мефодій

Нагадаємо, що Мефодій у лютому-квітні 2019 року вимагав й отримав неправомірну винагороду в розмірі $5000. У жовтні Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала звинувачення щодо нього у Вищий антикорупційний суд.

Мефодій потрапив до Київської обласної ради в жовтні 2017 року як наступний після загиблого в ДТП депутата від Радикальної партії Бориса Панченка. До цього він працював у приватних компаніях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram