ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала голову Херсонської облради Мангера, його везуть до суду

Сьогодні Печерський суд обере йому запобіжний захід.

СБУ затримала голову Херсонської облради Мангера, його везуть до суду
Владислав Мангер
Фото: LB.ua

Співробітники Служби безпеки сьогодні близько 7-ї ранку затримали голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера, підозрюваного в замовленні та організації нападу на активістку Катерину Гандзюк.

Про це повідомляють на сайті Офісу генерального прокурора.

Відзначають, що Мангера затримали на виконання постанови слідчого судді Печерського районного суду Києва від 16 червня 2020 року.

У цей час правоохоронці доставляють його до Печерського районного суду, де суддя розгляне клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Рішення про звернення до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу прийняв прокурор через спроби незаконного впливу підозрюваного на свідків шляхом погроз їм і членам їхніх сімей.

"У цей час діє запобіжний захід у вигляді застави щодо голови Херсонської обласної ради не виконує завдань кримінального судочинства і не дозволяє запобігти можливому вчиненню нових кримінальних правопорушень", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою активістку Гандзюк біля її будинку. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігуранти справи - голова Херсонської облради Мангер, помічник народного депутата Ігоря Павловського, ексучасник АТО Сергій Торбін і Олексій Левін (Москаленко). Їх звинувачують у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 (види співучасті), п.п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

Раніше Мангера не доставили до суду для обрання запобіжного заходу. Сторона захисту заявила, що його госпіталізували через проблеми з серцем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram