ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна в ТКГ наполягає на відновленні дії українських законів в ОРДЛО

Сьогодні на засіданні обговорювали і підбивали підсумки роботи соціально-економічної групи.

Україна в ТКГ наполягає на відновленні дії українських законів в ОРДЛО

Українська сторона в Тристоронній контактній групі з питань Донбасу підкреслила важливість повного відновлення дії українського законодавства на всій території Донецької та Луганської областей, а також відновлення систем оподаткування та розрахунків у рамках українського правового поля.

Про це повідомляють на сайті Офісу президента.

Відзначають, що сьогодні на засіданні ТКГ обговорювали і підбивали підсумки роботи соціально-економічної групи.

"Українська делегація наголосила на необхідності проведення інвентаризації державного і приватного майна на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Йдеться про стан підприємств усіх форм власності, в тому числі відділень банківських установ. Також представники України наполягали на забезпеченні українськими операторами функціонування мобільного зв'язку на цих територіях, підкресливши, що йдеться перш за все про задоволення гуманітарних потреб. Вкрай важливим Україна вважає водопостачання споживачів Луганської області", - сказано в повідомленні.

Також українська делегація наголосила на важливості питання екології, і підтвердила готовність обговорювати цю проблематику під час подальших консультацій соціально-економічної групи.

Наприкінці роботи гуманітарної групи українська сторона знову ініціювала проведення позачергового засідання цієї групи. Представник ОБСЄ підтримала цю пропозицію.

Також у рамках засідання ТКГ українська делегація вкотре підкреслила, що учасниками ТКГ визначені три сторони - це Україна, Росія та ОБСЄ.

Нагадаємо, з 9 червня Україна залучила до роботи Тристоронньої контактної групи журналістів Дениса Казанського і Сергія Гармаша від Донецької області, а також голову Міжнародної громадської організації "Луганське земляцтво" Вадима Горана і лікаря Костянтина Лібстера - від Луганської.

В Офісі президента повідомили, що переселенці братимуть участь у роботі ТКГ на постійній основі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram