ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві на акції інвесторів "Укрбуду" постраждали двоє поліцейських

Мітингувальники намагалися перекрити дорогу, але правоохоронці не дали їм це зробити.

У Києві на акції протесту інвесторів корпорації "Укрбуд" біля будівлі Кабінету Міністрів сталася бійка, під час якої постраждали двоє поліцейських.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

Сьогодні, 15 червня, в Києві пройшла акція інвесторів "Укрбуду", які вимагали відновити будівництво житлових комплексів.

Спочатку учасники перебували на вулиці Банковій, біля Офісу президента, а потім перемістилися на вулицю Грушевського - до Кабміну. Там вони перекрили рух транспорту, поставивши на дорогу металеві бочки.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

"До моменту перекриття вулиці Грушевського акція проходила мирно і в правовому полі. Але при спробі зупинити рух транспорту одному поліцейському кинули на ногу бочку, іншого вдарили металевим ціпком. Так окремі особи намагалися влаштувати провокацію і спровокувати сутички з поліцейськими. На цей момент обох правопорушників затримали, вони будуть відповідати за свої дії", - розповів начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

Зараз вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Нагадаємо, після приходу до влади Володимира Зеленського в керівника будівельної корпорації "Укрбуд" Максима Микитася виникли проблеми з правоохоронними органами. Зараз він фігурує вже в трьох кримінальних справах і отримав дві підозри.

Улітку 2019 року на багатьох будівництвах "Укрбуду" завмерли роботи, з них вивезли техніку, а пересічні співробітники компанії перестали отримувати зарплату. У разі банкрутства компанії постраждали б 13 тисяч інвесторів. Це більше від "Еліта-центру" разів у шість і цілком зіставно з масштабами незаконних будівництв Анатолія Войцеховського.

У грудні 2019 року Зеленський оголосив, що компанія "Київміськбуд" узяла на себе зобов'язання завершити будівництво проєктів "Укрбуду".

У лютому на двох колишніх будівництвах "Укрбуду" поновилися роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram