ГоловнаПолітика

Шмигаль запропонував посилити відповідальність за неносіння масок у транспорті і приміщеннях

Питання планують виносити на розгляд Кабміну і парламенту.

Шмигаль запропонував посилити відповідальність за неносіння масок у транспорті і приміщеннях
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запропонував посилити адміністративну відповідальність за неносіння масок у приміщеннях і громадському транспорті. Про це він повідомив на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомили в пресслужбі Кабміну.

Він звернувся до голів ОДА із закликом інформувати громадян про необхідність дотримання заходів безпеки, оскільки ослаблення карантину багатьма сприймається як його повне скасування.

"Людям потрібно роз'яснювати ці питання. Щодо соціальної дистанції, дотримання маскового режиму. Ми готові переглянути питання носіння масок на вулицях, але маски в приміщеннях ще довго будуть актуальними. Тому ми плануємо виносити на засідання уряду і Верховної Ради питання посилення адміністративної відповідальності за недотримання маскового режиму в приміщеннях і громадському транспорті. Дуже важливо постійно комунікувати з суспільством з метою дотримання цих соціальних заходів", - зазначив прем'єр-міністр.

Він закликав голів ОДА тримати ситуацію під контролем, щоб адаптивний карантин приносив свої результати.

Нагадаємо, що адаптивний карантин в Україні було введено з 22 травня по 22 червня. Кожна область має право поступово пом'якшувати карантинні обмеження, якщо ситуація із захворюваністю на коронавірус відповідає трьом критеріям - інцидентності (кількість хворих на 100 000 населення не більш ніж 12), завантаженості опорних лікарень до 50% і кількості проведених тестів на коронавірус не нижче, ніж показник інцидентності.

Упродовж останнього тижня в Україні зріс добовий приріст захворюваності. Деякі області та Київ не змогли перейти до нових етапів ослаблення карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram