ГоловнаПолітика

Порошенко: у "Європейської Солідарності" є економічна програма для виходу з кризи

"У першу чергу необхідно стимулювати внутрішні інвестиції і дати реальну підтримку малому і середньому бізнесу".

Порошенко: у "Європейської Солідарності" є економічна програма для виходу з кризи
Фото: eurosolidarity.org

"Європейська Солідарність" має чіткий план подолання кризових явищ в економіці і готова працювати спільно з іншими політичними силами. Про це в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV заявив п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Зараз час не критикувати один одного, хоча є за що, а час об'єднати суспільство, продемонструвати суспільству світло в кінці тунелю, створити уряд національної єдності, тому що експеримент з новими обличчями провалився, бо, виявляється, управляти країною - це не вести телешоу, знімати відосики. Там потрібна компетентна й інтелектуальна робота", - підкреслив Порошенко.

"У нас сьогодні і прем'єр-міністр, і міністр внутрішніх справ, і міністр енергетики і міністр промисловості - Володимир Олександрович Зеленський. У нас попередня програма уряду повинна була дати позитивне зростання ВВП, потім ми отримали програму, де планові показники падіння ВВП були 5%, в цій програмі показники падіння 8%, а за оцінками міжнародних організацій - вже 11% падіння. Ми сьогодні бачимо і кризу в енергетиці, і кризу з падінням промисловості, і кризу з падінням ВВП, і кризу  митниці та податкової, за надходженнями коштів до держбюджету, і кризу в культурі. Тому що коли формували фонд боротьби з коронавірусом, то вилучили значні кошти з культури. І криза освіти, тому що з освітньої програми вилучили значні кошти. А сьогодні ці кошти чомусь використовують не для захисту лікарів, закупівлі тестів, а для того, щоб будувати дороги, та ще й за відсутності тендерної процедури в умовах коронавірусу", - зазначив Петро Порошенко.

Порошенко зазначив, що насамперед необхідно стимулювати внутрішні інвестиції і дати реальну підтримку малому та середньому бізнесу, який, окрім втрат від епідемії, ще й страждає від законодавчих "новацій" монобільшості, зокрема закону 1210.

"Треба спростити доступ малого і середнього бізнесу до реструктуризації сплати податків до закінчення коронавірусу, треба спростити доступ до реструктуризації кредитів у зв'язку з тим, що малий і середній бізнес через дії уряду, через цей форс-мажор фактично позбавлений можливості продажу. Треба відстрочити сплату податків, спростивши цей механізм, зменшити навантаження на заробітну плату для того, щоб вийшли з тіні, і припинити перевірки малого і середнього бізнесу", - зазначив Петро Порошенко.

"Ми як «Європейська Солідарність» готові брати участь у формуванні уряду національної єдності та запропонувати економічну програму для подолання кризи у всіх секторах економіки, яка зараз панує в Україні", - резюмував лідер партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram