ГоловнаПраво

Фігуранти справи про хабар Холодницькому перед передачею грошей ходили до ворожки і священника, - Ситник

Про це свідчить "прослушка".

Фігуранти справи про хабар Холодницькому перед передачею грошей ходили до ворожки і священника, - Ситник
Артем Сытник

Фігурант кримінальної справи про рекордний хабар, який нібито пропонували САП і НАБУ за закриття кримінального провадження щодо Миколи Злочевського, Микола Ілляшенко радився зі священником, чи схвалить Бог передачу грошей, а інша фігурантка справи ходила до ворожки перед передачею грошей.

Про це директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив в ефірі телеканалу "24".

За його словами, Ілляшенко дзвонив в релігійну установу і питав поради, чи схвалює такі дії Бог, а інша фігурантка ходила до ворожки і та ворожила їй на картах.

"Я не жартую зараз", - зауважив Ситник.

Він додав, що про це свідчить "прослушка" фігурантів.

Ситник також повідомив, що під час затримання Ільяшенко погрожував детективам нагородною вогнепальною зброєю, яку на цей момент вилучено.

Директор НАБУ не виключив, що в справі з'являться й інші підозрювані, оскільки документи у справі ще аналізуються.

Нагадаємо, що 12 червня керівництву НАБУ і САП намагалися передати 5 млн доларів за закриття кримінальної справи проти ексміністра Миколи Злочевського. Це повинно було стати подарунком до дня народження Злочевського.

Справа стосується можливої причетності ексміністра до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого Реал Банку (контролювався "сім'єю" Януковича) і їх легалізації. У цій справі повідомили про підозру низці осіб, в тому числі колишньому міністру.

Затримали першого заступника начальника ГУ ДПС в Києві Миколу Ілляшенка (він був посередником, за послуги нібито мав отримати 1 млн доларів); одного з керівників групи компаній, афілійованої з Злочевським, Андрія Кічу; і довірену особу Злочевського, колишнього керівника одного з департаментів ДФС України Олену Мазурову.

Усіх трьох заарештували. Ілляшенка - з запорукою 84,08 млн гривень, Кічу - із заставою 40,36 млн гривень, Мазурову - із заставою 120,02 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram