ГоловнаПраво

Суд залишив без змін запобіжний захід голові Чернівецької облради

Іван Мунтян підозрюється в отриманні хабара в розмірі 180 тисяч доларів.

Суд залишив без змін запобіжний захід голові Чернівецької облради
Фото: molbuk.ua

Вищий антикорупційний суд залишив без зміни запобіжний захід голові Чернівецької обласної ради Івану Мунтяну. Він підозрюється в отриманні хабара в розмірі 180 тисяч доларів за сприяння в передаванні в оренду оздоровлювального комплексу.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Зазначається, що захист просив дозволити Мунтяну спілкуватися зі своїм першим заступником з питань, які перебувають на розгляді облради і не пов'язані з цією кримінальною справою.

"Сьогодні, 16 червня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду залишила без змін клопотання про зміну запобіжного заходу голові Чернівецької обласної ради. Воно надійшло від адвоката, однак, за твердженням прокурора, адвокат подав клопотання раніше, ніж це передбачено КПК (30 днів)", - йдеться в повідомленні.

Так, суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді застави, а також заборону на виконання посадових обов'язків Мунтяном.

Нагадаємо, 16 жовтня 2019 року в кабінеті голови Чернівецької облради пройшли обшуки. 4 лютого Івану Мунтяну вручили підозру.

За даними правоохоронців, голова Чернівецької облради в липні 2019 року зажадав у бізнесмена $400 000 за сприяння у передаванні в оренду оздоровлювального комплексу "Брусниця", що належить до комунальної власності. Протягом серпня-жовтня 2019 року він отримав від підприємця частину суми в розмірі $180 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram