ГоловнаПраво

Суд щодо Мангера перенесли на завтра (оновлено)

Після засідання суду Мангера затримали співробітники конвою.

Суд щодо Мангера перенесли на завтра (оновлено)
Фото: facebook/Стас Козлюк

Печерський райсуд Києва оголосив перерву в засіданні з обрання запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації нападу на херсонську чиновницю і активістку Катерину Гандзюк.

Засідання відбудеться завтра, 17 червня, повідомляють Ґрати.

Захист Мангера стверджує, що причиною перерви стали помилки в клопотанні прокуратури, які вона повинна виправити до завтрашнього ранку.

Запобіжний захід Мангеру розглядали в закритому засіданні, про що клопотала прокуратура, у зв'язку з тим, що на засіданні повинні дослідити результати негласних слідчих дій та обставини погроз свідкам у справі та їхнім рідним. Прокуратура вважає, що до погроз причетний Мангер, тому попросила змінити запобіжний захід на безальтернативний арешт.

Погрози почалися після того, як сторони отримали доступ до матеріалів справи, стверджують у прокуратурі. Це сталося після 27 квітня, коли СБУ і ГПУ повідомили про закінчення слідства. Пізніше, 11 червня, розслідування вирішили продовжити до 29 липня, як пояснили в прокуратурі, у зв'язку "з виниклими новими обставинами".

До сьогодні Мангер перебував під запобіжним заходом у вигляді застави. У лютому 2019 року, після того, як йому оголосили підозру в умисному вбивстві (частина 2 статті 115 КК), він вийшов під заставу, заплативши 2 млн 497 тисяч гривень. Пізніше йому перекваліфікували підозру на завдання тяжких тілесних ушкоджень (частина 2 статті 121 КК) і зменшили суму застави до 1 млн 152 тисяч гривень.

Оновлення. Після засідання суду Мангера затримали співробітники конвою.

Про це повідомили його адвокати Андрій Мурашкін і Дмитро Ільченко, передає hromadske.

За словами Мурашкіна, правоохоронці не надали документ, який би давав підставу затримати Мангера.

Адвокати стверджують, що затримання здійснювали люди з шевронами СБУ.

Пізніше Ільченко оприлюднив відео з-під будівлі СБУ, де були присутні медики, яких, як стверджує адвокат, викликали до Мангера.

Адвокат заявляє, що його клієнта "вкрали" і завезли в "незаконне" СІЗО СБУ.

Вранці 16 червня Мангера затримали в Херсоні і під конвоєм привезли до Києва на виконання рішення Печерського районного суду Києва.

На Херсонську чиновницю та активістку Катерину Гандзюк напали 31 липня 2018 року, виливши літр сірчаної кислоти. Гандзюк померла через три місяці від отриманих опіків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram