ГоловнаПолітика

Фейковий радник президента і генерал у відставці вимагали мільйон у підприємця з Вінницької області

Вони погрожували підприємцю "проблемами з правоохоронцями" і закриттям бізнесу.

Фейковий радник президента і генерал у відставці вимагали мільйон у підприємця з Вінницької області
Фото: gp.gov.ua

У Вінницькій області викрито групу осіб, яка вимагала в місцевого підприємця 1,1 млн гривень, прикриваючись нібито зв'язками в Офісі президента.

Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

"Прокуратура Вінницької області спільно з Управлінням СБУ в області та слідчими територіального управління ДБР, розташованого в смт. Хмельницькому затримали під час передачі грошей трьох людей, які безпідставно вимагали в місцевого підприємця 1,1 млн грн неіснуючого боргу, прикриваючись зв'язками в Офісі Президента (ч. 4 ст. 189 КК України)", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, один із вимагачів представився радником президента, а інший – колишнім співробітником правоохоронних органів – генералом у відставці.

Фото: gp.gov.ua

Вони погрожували підприємцю "проблемами з правоохоронними органами "і закриттям бізнесу в разі відмови сплатити борг.

Підозрювані затримані в порядку ст. 208 КПК України. У них вилучили пістолет для відстрілу гумових куль і підроблене посвідчення радника президента.

Фото: gp.gov.ua

Фото: gp.gov.ua

Нагадаємо, у січні Офіс Генпрокурора попереджав про шахраїв, що діють від імені його керівництва. Повідомлялося, що аферисти телефонують від імені замгенпрокурора в інші установи і вимагають хабарі.

Раніше прокуратура Києва завершила розслідування щодо двох шахраїв, які підбурювали керівника держпідприємства до дачі більше як $80 тис. хабара нібито для Міністерства агрополітики. Їх затримали в лютому минулого року.

У листопаді 2019 року в столиці вдруге затримали "продавця" зв'язків в Офісі президента. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram