ГоловнаПолітика

"Схеми": українські олігархи під час карантину літали по Україні та за кордон

Заборона на авіарейси торкнулася не всіх.

"Схеми": українські олігархи під час карантину літали по Україні та за кордон
Фото: Схемы

Українські олігархи і політики під час карантину і заборони на авіарейси скористалися повітряним транспортом як для польотів усередині країни, так і за кордон.

Про це йдеться в розслідуванні "Схем".

Журналісти з'ясували, що літаками під час заборони на авіаперельоти користувалися кум Володимира Путіна Віктор Медведчук, бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, Олександр Ярославський, Віталій Хомутиннік, Валерій Хорошковський, Вадим Новинський.

За період суворого карантину приватний літак Медведчука зробив 16 перельотів - з аеропорту "Київ" в Ужгород і назад. При цьому у восьми з цих виконаних авіарейсів була зазначена мета польоту: "Перевезення народного депутата України". Судячи з дат, депутат, схоже, більшу частину часу проводив на Закарпатті, а в Київ прилітав тільки на позачергові сесії Верховної Ради, часом на один день. Літав Медведчук з родиною.

Боголюбов і Коломойський упродовж карантину регулярно літали з Києва до Дніпра.

Ярославський здійснював перельоти з Києва до Харкова.

Хорошковський прилетів з Ніцци до Києва 20 березня і незабаром був госпіталізований з підозрою на коронавірус. Відразу після одужання Хорошковський покинув Україну і повернувся в Монако. Незабаром він знову прилетів до України, але вже з Лондона.

5 червня в "Борисполі" приземлився літак, на якому з Росії транзитом через Вільнюс прилетів Новинський.

9 червня журналісти зафіксували, як в аеропорт "Бориспіль" з Франкфурта прилетів літак, що належить колишньому народному депутату Віталію Хомутинніку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram