ГоловнаПолітика

Голову Кіровоградської ОДА затримали за вимагання хабара в 1,8 млн гривень

Уранці Кабмін погодив відставку Балоня.

Голову Кіровоградської ОДА затримали за вимагання хабара в 1,8 млн гривень
Фото: НАБУ

25 червня правоохоронці викрили голову однієї з обласних держадміністрацій і посадову особу цієї ж ОДА на хабарі в 1,8 млн гривень.

Про це інформує пресслужба НАБУ.

"Як встановило слідство, чиновники в змові запропонували керівнику регіонального відділення одного з органів державної влади в області надати їм неправомірну вигоду в 1,8 млн грн в обмін на невчинення перешкод в його діяльності. За умовами «пропозиції», кошти повинні передаватися траншами", - йдеться в повідомленні.

Фото: НАБУ

Перший транш в 100 тис. грн чиновники ОДА отримали в червні 2020 року, що зафіксовано в матеріалах слідства. Під час передачі другого - в 250 тис. грн - спіймані на місці злочину.

Повідомляється, що голова ОДА і його посібник, посадова особи цієї ж ОДА, затримані в порядку ст. 208 КПК України. Зараз правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин скоєння злочину.

Фото: НАБУ

Деталі в НАБУ пообіцяли оприлюднити пізніше.

Напередодні в ЗМІ з'явилися повідомлення про обшуки в Кіровоградській ОДА, а також будинку в Кропивницькому, де живе глава ОДА Андрій Балонь.

В управлінні СБУ в Кіровоградській області підтвердили інформацію про те, що НАБУ проводить слідчі дії під супроводом СБУ, однак деталей не повідомили.

Громадський активіст Андрій Лавров у своєму телеграм-каналі повідомив, що в будинку, який орендує сім'я голови Кіровоградської ОДА Андрія Балоня у Кропивницькому, пройшли обшуки.

Він також виклав фото з місця події.

Фото: t.me/A_Lavrus

Уранці 25 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду повідомив про узгодження відставки Балоня.

Нагадаємо, кандидатуру 36-річного Андрія Балоня на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації уряд узгодив 20 жовтня. До цього Балонь працював заступником голови Херсонської ОДА.

З 2003 по 2014 роки він будував свою кар'єру в правоохоронних органах - спочатку у Львівській, далі в Житомирській і Полтавській областях.

З 2014 по 2015 роки обіймав посаду першого заступника начальника управління МВС в Полтавській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram