ГоловнаПраво

Першого заступника голови податкової Києва суд залишив під вартою

Рішення Апеляційної палати ВАКС є остаточним.

Першого заступника голови податкової Києва суд залишив під вартою
Фото: LB.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід першому заступнику голови Державної податкової служби Києві Миколі Ілляшенку. Його підозрюють у справі про рекордний хабар керівництву САП і НАБУ.

Згідно з рішенням суду, чиновник залишиться під вартою до 10 серпня, інформує пресслужба ВАКС.

"За результатами судового розгляду колегія суддів відмовила у задоволенні апеляційної скарги захисника та залишила чинною постанову слідчого судді, якою стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 10 серпня 2020 року з альтернативою внесення застави у розмірі 84,080 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення Апеляційної палати ВАКС є остаточним і не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Нагадаємо, що 12 червня керівництву НАБУ і САП намагалися передати 5 млн доларів за закриття кримінальної справи проти ексміністра Миколи Злочевського. Це мало стати подарунком до Дня народження Злочевського.

Справа стосується можливої причетності ексміністра до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого Реал Банку (контролювався "сім'єю" Януковича) та їх легалізації. У цій справі повідомили про підозру низці осіб, зокрема колишньому міністру.

Затримано першого заступника начальника ГУ ДПС у Києві Миколу Ілляшенка (він був посередником, за послуги нібито мав отримати 1 млн доларів); одного з керівників групи компаній, афілійованої зі Злочевським, Андрія Кіча; і довірену особу Злочевського, колишнього керівника одного з департаментів ДФС України Олену Мазурову.

Всіх трьох взяли під варту. Ілляшенка - із заставою 84,08 млн гривень, Кіча - із заставою 40,36 млн гривень, Мазурову - із заставою 120,02 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram