ГоловнаПолітика

Росія оголосила в міжнародний розшук журналіста Муждабаєва

Йому закидають заклики до тероризму.

Росія оголосила в міжнародний розшук журналіста Муждабаєва
Фото: facebook.com/ayder.muzhdabaev

Росія оголосила журналіста Айдера Муждабаєва, який працює на кримськотатарському телеканалі ATR, у міжнародний розшук.

Про це йдеться на сайті Слідчого комітету РФ.

Муждабаєв з 1998-го до 2015 року працював у російській газеті "Московський комсомолець", а потім переїхав в Україну.

За версією російського слідства, Муждабаєв розмістив на своїй сторінці в Facebook два текстові матеріали, які "містили заклики до вчинення насильницьких дій і захоплення із застосуванням сили громадян Російської Федерації, які перебувають на території України, для їх подальшого обміну на засудженого в Росії за терористичні злочини Олега Сенцова".

Його дії кваліфікували як публічний заклик до здійснення терористичної діяльності та публічне виправдання тероризму (ч. 2 ст. 205.2 КК РФ).

"Зараз Муждабаєва оголошено в міжнародний розшук, слідство підготувало матеріали для його заочного арешту", - повідомив слідком, який вказує на російське громадянство журналіста.

Муждабаєв сприймає звинувачення Росії з гумором. "Я, як і багато інших кримців і українців, офіційний терорист Російської Федерації. Спасибі росіянам за таку нагороду, ціную, пишаюся", - написав він у твітері.

Нагадаємо, ще в 2015 році ФСБ Росії порушила кримінальну справу проти власника кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова й оголосила його у федеральний розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram