ГоловнаПолітика

Денісова відреагувала на дискримінаційні заяви "слуги народу" Третьякової

Вона закликала спікера Ради і нардепів вжити заходів для недопущення подібних ситуацій.

Денісова відреагувала на дискримінаційні заяви "слуги народу" Третьякової
Фото: Макс Левин

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова відреагувала на заяви нардепки від "Слуги народу" Галини Третьякової про соціальні виплати та "неякісних дітей".

Вона зазначила, що прояви мови ворожнечі, заклики до насильства і дискримінація є неприпустимими і повинні засуджуватися в будь-якому демократичному суспільстві, йдеться на сторінці Людмили Денісової в Facebook.

Омбудсманка нагадала, що Україна приєдналася до міжнародних документів у сфері прав людини, в тому числі до Конвенції ООН про права дитини. Цим держава визнала, що в усіх країнах є діти, які живуть у важких умовах і потребують особливої уваги з боку держави.

"Дитина не вибирає сім'ю, в якій народжується. Вона обмежена в можливостях самостійно себе забезпечити і захистити. В певний період життя дитина повністю залежить від відповідальності дорослих - батьків, опікунів, чиновників, політиків, усіх, хто причетний до прийняття рішень, які забезпечують умови для нормального життя і розвитку", - йдеться в заяві Денісової.

Вона підкреслила, що рішуче засуджує будь-які заклики до таких методів, як примусова кастрація, стерилізація людини, заяви про поділ на "якісних і неякісних" дітей.

"Засуджуючи висловлювання голови комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народного депутата Галини Третьякової щодо права держави втручатися в особисте життя громадян, звертаюся до голови парламенту, народних депутатів України з проханням вжити всіх необхідних заходів, спрямованих на недопущення посягання на основоположні права людини, відступ від демократичних цінностей, а також і не допустити дискримінаційних закликів", - підсумувала Людмила Денісова.

Нагадаємо, Галина Третьякова під час виступу на вебінарі, який було організовано Київською школою економіки, міркувала про соціальні виплати, стерилізацію жінок без вищої освіти в Сингапурі та "неякісних дітей".

"Коли ми демографічно даємо такі кошти, які використовуються сім'єю, і народження дитини відбувається не для того, щоб дитині дати рівні права, освіту, а народжують дитину, щоб отримати матеріальну допомогу, то ми отримуємо - я скажу так жорстко - ми отримуємо дітей дуже низької якості, що призводить до того, що вони теж сідають на державні гроші. Це теж говорила колись Маргарет Тетчер", - висловилася Третьякова.

Після цього постійна комісія Ради Федерації профспілок України з питань рівності прав жінок і чоловіків звернулася до спікера Ради Дмитра Разумкова з пропозицією відкликати нардепа зі "Слуги народу" Галину Третьякову з посади голови соцкомітету за негуманні й антисоціальні висловлювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram