ГоловнаПолітика

​"Потрібно діяти негайно і спільно", - Тимошенко про дії влади для подолання наслідків паводку

Політик поділилася досвідом подолання наслідків стихії в 2008-му.

​"Потрібно діяти негайно і спільно", - Тимошенко про дії влади для подолання наслідків паводку
Фото: instagram.com/yulia_tymoshenko

У боротьбі зі стихією не можна втрачати ні хвилини, потрібно діяти негайно і спільно - уряду і парламенту, оскільки від швидкості і точності рішень сьогодні залежить життя і добробут людей в зоні катастрофи.

Про це голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Зараз головне діяти оперативно і зосередитися на допомозі людям. Повінь стане лакмусовим папірцем - чи здатні уряд і президент, влада загалом, захистити громадян і зупинити біду", - наголосила Тимошенко.

Лідер партії зазначила, що досвід є і ним треба вміло розпорядитися. У 2008 році, коли країна зіткнулася з таким самим викликом, був зібраний парламент, і швидко ухвалені всі необхідні рішення, зокрема, виділені кошти для допомоги постраждалим.

"Ми зібрали уряд і попунктно розписали, що робити практично щодо кожної людини", - нагадала політик.

"Найгірше зараз - втрачати час на порожні розмови. Людей не можна кидати напризволяще і залишати сам на сам з їхньою бідою. Не можна допустити, щоб після цього лиха постраждалі шукали копійки, щоб отримати притулок. У такий момент держава повинна взяти відповідальність на себе", - запевнила Тимошенко.

Голова "Батьківщини" нагадала, що її уряд у 2008 році знайшов кошти і на відшкодування збитків, і на відновлення інфраструктури, і на будівництво житла для тих, хто його втратив.

"Звільнили навіть від плати за навчання студентів з тих сімей, які постраждали від повені", - поділилася досвідом експрем'єр.

Тимошенко наголосила, що в такій важкій ситуації люди повинні відчувати, що вони захищені, про них піклуються, і мати можливість планувати своє майбутнє.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram