ГоловнаПолітика

"Євросолідарність" вимагає реакції від ВР на висловлювання Корнієнка та Арахамії

"Також очікуємо публічної реакції МФО «Рівні можливості», яке послідовно бореться з гендерними стереотипами та сексизмом".

"Євросолідарність" вимагає реакції від ВР на висловлювання Корнієнка та Арахамії
Фото: eurosolidarity.org

«Європейська Солідарність» направила звернення до керівництва Верховної Ради та регламентного комітету з вимогою розглянути на профільному комітеті та негайно надати публічну оцінку «сексистських висловлювань керівництва фракції «Слуга народу», які принижують українських жінок і мають ознаки дискримінації за статтю. Звернення розміщене на сайті партії.

“Закликаємо голову Верховної Ради Дмитра Разумкова, який є членом партії «Слуга Народу», публічно засудити заяви, неприпустимі в цивілізованих парламентах. Також очікуємо публічної реакції МФО «Рівні можливості», яке послідовно бореться з гендерними стереотипами й сексизмом”, – йде мова в повідомленні.

Також «Європейська Солідарність» надіслала офіційні звернення в Офіс президента. Партія занепокоєна тим, що президент Володимир Зеленський самоусунувся від питань зовнішньої політики й безпеки, серйозних внутрішніх проблем, відсутність будь-якої реакції на повінь на Західній Україні, загибель людей від вибуху в багатоповерхівці в Києві, збільшення обстрілів і погіршення безпекової ситуації на Донбасі.

“Вимагаємо надати повну інформацію, чи є за останні тижні в графіку президента зустрічі з військовим керівництвом країни, міжнародні телефонні перемовини й контакти, і скільки часу в його графіку займають соціальні мережі, присутність у чатах і соціальних групах. Також просимо роз’яснення, яким чином погрози в чатах різним соціальним чи професійним групам корелюють зі статусом президента і його конституційними обов’язками”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, пресслужба повідомила, що «Європейська Солідарність» звернулася із запитом до Національної Ради з питань телебачення й радіомовлення з проханням надати роз’яснення, чи можуть телеканали транслювати висловлювання президента зі словом «засранці», чи не є це порушенням етики й моралі, і чи не призведе це до підриву суспільної моралі, чи не може це трактуватися як розпалювання ненависті і ворожнечі.

У контексті нещодавніх рішень Нацради щодо позапланової перевірки одного з телеканалів за слово «ср… ка», просимо надати інформацію, чи проведено моніторинг українських телеканалів щодо використання висловлювань президента зі словом «засранці» й чи будуть призначені позапланові перевірки всіх медіа, які це протранслювали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram