ГоловнаПолітика

"Євросолідарність" вимагає від уряду виділити кошти для боротьби з наслідками повені

"Цілі села залишилися відрізаними від цивілізації і зараз кинуті напризволяще".

"Євросолідарність" вимагає від уряду виділити кошти для боротьби з наслідками повені
Фото: dsns.gov.ua

Фракція «Європейська Солідарність» вимагає від Уряду негайно провести позачергове засідання та виділити з резервного фонду бюджету кошти для боротьби із повінню та подолання наслідків стихійного лиха в західних областях України. Про це мовиться в заяві партії.

“Влада проґавила чергову кризу – масштабне стихійне лихо охопило вже 8 областей України. Зокрема, Івано-Франківська та Чернівецька області потерпають від повені: зруйновано десятки кілометрів доріг, знищено дамби та мости, затоплені десятки сіл, пошкоджено сотні будинків, постраждали домогосподарства тисяч українців. Цілі села залишись відрізаними від цивілізації й наразі покинуті на поталу негоді”, – йдеться в заяві.

У “Євросолідарності” відзначили, що коштів для боротьби з масштабними повенями, які загрожують усьому регіону, досі не виділити.

“На початку весни Верховна Рада виділила понад 64 мільярди гривень для боротьби з коронавірусною хворобою, однак за три місяці влада використала лише 1% від цієї суми. Натомість, у розпал епідемії вони виділяють десятки мільярдів із фонду протидії коронавірусу начебто «на ремонт доріг».

Фракція партії «Європейська Солідарність» вимагає терміново виділити з резервного фонду бюджету кошти для протидії стихійному лиху в західних областях, ліквідації наслідків повені та надання допомоги громадянам, що постраждали від стихії. Крім того, кошти, які влада безпідставно вилучила з фонду боротьби з COVID-19 та передала на «ремонт доріг», мають бути негайно спрямовані в місцеві бюджети для швидкої й ефективної боротьби з повенями”, – вважають у “Європейській Солідарності”.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram