ГоловнаПолітика

Зеленський затвердив склад Нацради реформ

Відповідний указ опублікований на сайті Офісу президента.

Зеленський затвердив склад Нацради реформ
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський затвердив персональний склад Національної ради реформ, який він сам очолює.

Про це йдеться в указі президента № 245 від 23 червня.

Так, до складу Нацради увійшли: прем'єр-міністр Денис Шмигаль, віцепрем'єри Михайло Федоров, Ольга Стефанішина та Олексій Резніков, керівник Офісу президента Андрій Єрмак, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

За згодою – спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, глава Виконавчого комітету Михайло Саакашвілі і його заступник Олександр Ольшанський, представник Американської торговельної палати в Україні Андрій Гундер, представниця Європейської Бізнес Асоціації Анна Дерев'янко, представник громадської спілки "Союз українських підприємців" В'ячеслав Климов, представниця громадської спілки "СЕО Клуб" Лана Сінічкіна.

Також для розгляду окремих питань на Нацраді запрошуються міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та інші члени Кабінету Міністрів, голови комітетів Ради, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів, глава Нацбанку Яків Смолій.

Нагадаємо, раніше колишня в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про пропозицію від Офісу президента приєднатися до роботи Нацради з питань реформ.

Нацрада реформ була створена у 2014 році за указом п'ятого президента Петра Порошенка. У документі зазначалося, що це – "спеціальний консультативно-дорадчий орган при президенті України з питань стратегічного планування, узгодження позицій щодо впровадження в Україні єдиної державної політики реформ і їхньої реалізації". Персональний склад Нацради затверджує президент.

Згідно з офіційною інформацією, у 2014–2018 роках відбулося 28 засідань Нацради, останнє – на початку березня 2018 року.

7 травня президент Зеленський призначив Саакашвілі головою Виконавчого комітету з реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram