ГоловнаПолітика

"Пропозиція" збирається підписати на з'їзді меморандум про чесні вибори

Підписати меморандум можуть як делегати з'їзду партії, так і почесні гості.

"Пропозиція" збирається підписати на з'їзді меморандум про чесні вибори
Фото: Макс Требухов

"Партія мерів" "Пропозиція" під час з'їзду 3 липня планує підписати з представниками інших регіонів Меморандум про чесні вибори, проти свавілля, використання адмінресурсу. Про це в інтерв'ю LB.ua розповіли п'ятеро градоначальників, які представляють партію.

"3 липня (в день анонсованого з'їзду, - ред.) ми кладемо руки на стіл і кажемо: ось - маніфест, ось - програма партії. Хто за - приєднуйтеся. Ми ні від кого не ховаємося, ніякі історії не придумуємо. Кожен має право вибрати. Зараз ми не можемо обговорювати колег, які відсутні, - корпоративна етика", - зазначив мер Дніпра Борис Філатов.

"Кожен політик, особливо той, хто претендує на лідерство в країні, повинен розуміти: він хоче мати синицю в руках чи журавля в небі. Але якщо людина йде на чолі серйозної партії, що представляє місцеве самоврядування, його не можуть проігнорувати - у нього мандат від виборців. Є хлопці, які з нами не йдуть, але ідею підтримують. Вони приїдуть на з'їзд як почесні гості.

Наразі не будемо говорити (хто це - ред.). Вони приїжджають як почесні гості, підписують з нами Меморандум про чесні вибори, проти свавілля, використання адмінресурсу", - розповів також він.

Серед тих, хто підтримує ідею партії, але поки що не приєднався до неї, за словами мерів, наприклад, градоначальник Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"У Марцінківа - своя історія, багато-багато років роботи в русі і з партією «Свобода». Йому важко відмовитися від цього", - зазначив мер Миколаєва Олександр Сенкевич. 

"У кожного своя партійна історія. І є люди, вільні у виборі, і ті, хто багато виборчих періодів, пікових навантажень пройшли, перебуваючи в одній з політичних сил. Ось ви запитали там про Бондаренка ... Такі люди є в «Батьківщині», в колишньої «Партії регіонів», нині в ОПЗЖ, в інших політичних силах. У нас немає ідеї перетворити Асоціацію міст на партію мерів. Ми базуємося не на ідеології, ми хочемо, щоб нашою ідеологією була програма розвитку", - додав мер Кропивницького Андрій Райкович.

Що стосується участі в новоствореній партії "важковаговиків" регіональної політики, як-от мера Києва Віталія Кличка або мерів Харкова й Одеси Геннадія Кернеса і Геннадія Труханова, то в "Пропозиції" кажуть, що "Кличко повинен оглядітися", а в "Геннадіїв своя партія". Також "Пропозиція" вела переговори з командою Володимира Гройсмана, але вона "радше за все, піде у "Вінницьку європейську стратегію".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram