ГоловнаПолітика

​Американська діаспора визнала справу Порошенка політичною

Український конгресовий комітет застеріг Зеленського від вибіркового правосуддя.

​Американська діаспора визнала справу Порошенка політичною
Фото: LB.ua

Український конгресовий комітет Америки (UCCA) застеріг лідерів України від вибіркового правосуддя.

Про це йдеться в заяві комітету.

"UCCA, найбільше представництво американців українського походження, глибоко стурбований останніми ознаками вибіркового правосуддя в Україні і змушений засудити спроби української влади вести політично мотивовані справи проти колишніх чиновників і лідерів громадянського суспільства України, включаючи їх виражене бажання заарештувати колишнього президента Петра Порошенка перед політичним судовим процесом", - йдеться в ній.

Український конгресовий комітет нагадав, що керівники держави і громадські лідери часів Порошенка, яким сьогодні погрожують "політичні призначенці президента Зеленського", забезпечували відродження національної системи оборони України і змінили на краще економіку, що скорочувалася після вторгнення Росії.

"Замість того, щоб залишити країну вразливою до подальшого вторгнення з боку Росії, колишнім лідерам України вдалося переконати США забезпечити Україну летальною оборонною зброєю і відновити як Збройні сили України, так і власне виробництво озброєння", - йдеться в заяві.

Діаспора радить нинішній владі України зосередитися на русі країни вперед і на боротьбі з "ворогом біля воріт", а "не розривати країну політичною боротьбою і роздуванням особистих образ".

"UCCA нагадує лідерам України, що вибіркове, політично мотивоване правосуддя може завдати непоправної шкоди іміджу України перед міжнародним співтовариством. Замість того, щоб знищувати авторитет України серед своїх глобальних партнерів, керівництву України варто утримуватися від будь-яких спроб політизувати верховенство закону", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що 10 червня Офіс генерального прокурора повідомив про підозру народному депутату, колишньому президенту Петру Порошенку

Порошенка підозрюють в тому, що на посаді президента України в 2018 році шляхом видання "очевидно злочинного наказу" спонукав голову Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка до перевищення ним влади і службових повноважень.

Йому закидають ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 41, ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу. Санкція цієї статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram