ГоловнаПолітика

Горбулін очолив наглядову раду "Укроборонпрому"

Рік тому Горбулін очолив наглядову раду новоствореного Українського інституту досліджень безпеки.

Горбулін очолив наглядову раду "Укроборонпрому"
Фото: Укринформ

Першого віцепрезидента НАНУ академіка Володимира Горбуліна призначили членом наглядової ради Державного концерну "Укроборонпром".

Про це повідомив заступник гендиректора концерну Мустафа Найєм.

"Це не формальність і не для галочки. Ми чекали цього призначення з лютого. Провели кілька великих зустрічей і непростих дискусій з усією командою про наше бачення реформи Концерну. Особисто провів з ним не одну годину, переконуючи, що його участь буде величезною підтримкою для нас і великим внеском в реформу галузі", - написав він у фейсбуці.

Найєм назвав Володимира Горбуліна блискучим аналітиком з колосальним досвідом роботи в сфері безпеки, "починаючи від розробки і виробництва озброєнь і військової техніки і закінчуючи багаторічною роботою в Раді національної безпеки і оборони".

"Дуже радий, що Володимир Горбулін стане одним з кураторів і ідеологів нашої реформи. До речі, фото зроблено 12 лютого 2020 року - той самий день, коли Володимир Павлович дав згоду", - додав Мустафа Найєм.

Указ про призначення Горбуліна членом наглядової ради державного концерну "Укроборонпром" замість керівника Офісу Президента Андрія Єрмака оприлюднено на сайті президента України.

"Призначити членом Наглядової ради Державного концерну "Укроборонпром" Горбуліна Володимира Павловича - першого віцепрезидента Національної академії наук України (за згодою)", - йдеться в  указі №242 від 19 червня.

Також указом припиняються повноваження члена наглядової ради "Укроборонпрому" Андрія Єрмака.

Справжній указ набирає чинності з дня його опублікування.

81-річний Володимир Горбулін - секретар Ради національної безпеки в 1996-1999 роках. Один з авторів Концепції національної безпеки і оборони України.

З 5 серпня 2014 по 30 липня 2018 року Горбулін був директором Національного інституту стратегічних досліджень.

Рік тому Горбулін очолив наглядову раду новоствореного Українського інституту досліджень безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram