ГоловнаПолітика

Лідери ЄС вирішили продовжити санкції проти РФ за невиконання Мнських домовленостей

Тепер це рішення має офіційно затвердити Рада ЄС.

Лідери ЄС вирішили продовжити санкції проти РФ за невиконання Мнських домовленостей
Фото: Вести Экономика

Через відсутність прогресу у виконанні Мінських угод голови держав і урядів країн Євросоюзу домовилися про продовження секторальних санкцій, введених проти Росії в 2014 році за порушення територіальної цілісності України.

Про це рішення за підсумками відеоконференції повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає Deutsche Welle.

"Ми вирішили, що санкції знову продовжать на шість місяців", - сказала вона.

Також на засіданні Меркель разом з президентом Франції Еммануелем Макроном як учасники "нормандської четвірки" розповіли своїм колегам про стан справ, що стосуються реалізації Мінських угод.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вітав таке рішення ЄС і подякував за нього.

"Я вітаю сьогоднішнє політичне рішення лідерів ЄС продовжити економічні санкції проти Росії ще на шість місяців. З 2014 року санкційна політика ЄС допомагає стримувати агресію Росії проти України. Санкції дають чіткий сигнал: Росії необхідно повністю виконати Мінські угоди", - написав він у своєму Twitter.

Тепер продовження санкцій має офіційно затвердити Рада ЄС. Секторальні санкції передбачають заборону на доступ до ринку капіталів Євросоюзу для декількох російських банків і компаній, ембарго на поставки в РФ зброї і товарів подвійного призначення, а також обмеження доступу до технологій в енергетиці, зокрема у видобутку нафти на глибоководних, арктичних і шельфових родовищах.

Нагадаємо, раніше Рада ЄС підтримала продовження "кримських санкцій" проти РФ ще на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram