ГоловнаПолітика

Заступник голови МЗС Божок просить відсторонити його на час розслідування справи Порошенка

"Щоб вивести рідне МЗС з-під генпрокурорської "уваги", попросив про відсторонення сам".

Заступник голови МЗС Божок просить відсторонити його на час розслідування справи Порошенка
Фото: Макс Требухов

Заступник міністра закордонних справ Єгор Божок просить міністра Дмитра Кулебу відсторонити його на час розслідування справи проти п'ятого президента України Петра Порошенка про законність призначення Сергія Семочка заступником голови Служби зовнішньої розвідки.

Про це він написав у своєму мікроблозі Twitter.

"Генпрокурор Венедіктова заявляє, що мій "дипломатичний статус заважає їй на мене працювати, а також вирішити в суді потрібні постанови у справі проти Порошенка". Щоб вивести рідне МЗС з-під генпрокурорської "уваги", попросив про відсторонення сам", - написав він.

Божок прикріпив копію відповідної заяви на ім'я Кулеби.

Фото: twitter.com/YehorBozhok

"У зв'язку з тим, що ГПУ вирішило продовжити слідство у внесеному в ЄРДР провадженні за підозрою мене в кримінальному правопорушенні, з метою забезпечення прозорого розслідування ситуації, що склалася, прошу усунути мене від виконання повноважень на посаді заступника міністра закордонних справ України", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора повідомив Порошенкові про підозру за ч.4 ст. 27, ч.4 ст.41, ч.4 ст.426-1 Кримінального кодексу. Порошенка підозрюють у тому, що як президент у 2018 році шляхом ухвалення "явно злочинного наказу" схилив голову Служби зовнішньої розвідки України до перевищення ним влади і службових повноважень, а саме - призначення своїм першим заступником Сергія Семочка.

12 червня Божок отримав підозру в цій справі - йому закидають виконання "свідомо незаконного указу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram