ГоловнаПолітика

Добкін похвалився, що є ініціатором нової справи проти Порошенка

"Відсидь за томос, Петя".

Добкін похвалився, що є ініціатором нової справи проти Порошенка
Фото: Макс Требухов

Колишній мер Харкова й колишній народний депутат від "Опозиційного блоку" Михайло Добкін повідомив, що він є ініціатором нової справи проти лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка.

Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

Добкін також опублікував свою заяву в Державне бюро розслідувань.

"Так, маніпулюючи прагненнями православної спільноти України до об'єднання, Порошенко використовував церковні організації й релігійне протистояння для досягнення перемоги на виборах 2019 року. Такі злочинні дії Порошенка викликали загострення релігійного (міжконфесійного) протистояння і ворожнечі в державі… Відбулося активне політичне втручання й адміністративний тиск на керівництво і віруючих Української Православної Церкви Московського й Київського патріархатів із метою змусити їх прийняти проєкт створення ЄПЦ саме в тому форматі, який вважали правильним Порошенко П.О. і в той час президентські політичні кола", – йдеться в заяві.

За словами Добкіна, дії Порошенка "становлять небезпеку для соціального миру й політичної стабільності в Україні й містять ознаки кримінальних діянь, які передбачені статтями 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), 161 (порушення рівноправності громадян залежно від расової, національної приналежності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України ".

Нагадаємо, у Державному бюро розслідувань підтвердили існування кримінальної справи через отримання Томосу і створення Православної церкви України щодо п'ятого Президента України Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram