ГоловнаПолітика

Зеленський підтримав розроблення дорожньої карти подальшого розвитку Східного партнерства

Шостий саміт Східного партнерства має відбутися 2021 року.

Зеленський підтримав розроблення дорожньої карти подальшого розвитку Східного партнерства
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський підтримав розроблення дорожньої карти подальшого розвитку ініціативи Східного партнерства та її затвердження на шостому саміті Східного партнерства у 2021 році.

Під час відеоконференції лідерів Східного партнерства глава української держави висловив сподівання, що така зустріч відбудеться на початку наступного року.

"Сподіваюся, що це відбудеться вже на початку 2021 року і не в режимі онлайн, а під час дійсно живої зустрічі, де ми зможемо потиснути одне одному руки, закріпивши нові рішення і важливі угоди", - цитує президента України його пресслужба.

Окремо Володимир Зеленський подякував Хорватії за успішне головування в Раді ЄС у цьому півріччі і побажав успішного головування Німеччини в другій половині 2020 року.

Під час відеоконференції лідерів Східного партнерства було відзначено, що основними завданнями на майбутнє є подолання наслідків пандемії COVID-19, розширення ініціативи та розроблення довгострокових правил діяльності після 2020 року.

Зазначалося, що важливими питаннями зараз є посилення інтеграції в Європі, відкриття нових ринків і побудова інфраструктури для високоякісного зв'язку.

Серед пріоритетів діяльності Східного партнерства були названі демократизація економіки, належне управління, зокрема боротьба з корупцією та верховенство права, проблема кліматичних змін, цифрова трансформація економіки. Також відзначалася важливість залучення громадянського суспільства до ухвалення державних рішень.

Крім того, було приділено увагу просуванню до припинення військових і вирішення заморожених конфліктів регіону, боротьбі з дезінформацією, збільшенню інвестицій і динаміці реформ в регіоні.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Східне партнерство корисне для України у тому випадку, якщо наближає її до членства в Євросоюзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram