ГоловнаПолітика

Тимошенко назвала проголосований закон про референдум імітацією

І запропонувала свій законопроєкт.

Тимошенко назвала проголосований закон про референдум імітацією
Фото: Lb.ua

Країні потрібен закон, який забезпечить громадянам реальну можливість брати реальну участь в управлінні державою. Про це заявила Юлія Тимошенко під час представлення у Верховній Раді, внесеного "Батьківщиною" законопроєкту №2182 "Про всеукраїнський референдум".

"Влада повинна слухати і виконувати їхню волю, а не віджимати їх на узбіччя управління країною, як це було досі, коли українців використовують кожну виборчу кампанію, а коли вона закінчиться, про них просто забувають. У нас інтелектуальний народ, інтелектуальна нація, і якби ми були здатні залучити людей до управління країною - це був би унікальний потенціал, який дав би країні можливість підніматися", - зазначила лідерка "Батьківщини".

Юлія Тимошенко переконана, що досі в країні не було закону про референдум, тому що він заважав би президентові Володимиру Зеленському "проводити чужі інтереси через парламент, уряд, тому що референдум точно не схвалив би 90% того, що президент робить сьогодні".

"Коли майже все передали в управління іноземним наглядовим радам, коли прийняли закони про розпродаж землі та державної власності, коли прийняли меморандум з МВФ, який несумісний з суверенітетом України, - тільки тепер вноситься документ начебто про проведення референдуму", - обурилася нардепка.

При цьому Юлія Тимошенко попередила, що згідно з президентським законопроєктом про народовладдя, громадян фактично позбавляють права домагатися референдуму з власної волі.

"Якщо сьогодні ми обговорюємо таке складне питання як референдум за народною ініціативою, і як вето народне на закони, то давайте не будемо лукавити і не будемо підставляти людей під той закон, який для них працювати не буде. Один референдум по вето на закон у рік. Хіба це народовладдя? Ні, це обман", - зазначила лідерка "Батьківщини".

За словами Юлії Тимошенко, країні потрібна не чергова імітація, а реальні інструменти народовладдя.

"Наша команда завчасно внесла свій законопроєкт про референдум. Давайте всі разом попрацюємо над тим, щоб ці закони реально дали людям право проводити референдум, накладати вето на закони, які їм не подобаються, і щоб люди відчули, що їх хоча б раз за всі ці роки не обманули", - закликала Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram