ГоловнаПолітика

Тимошенко взяла участь у зустрічі лідерів Східного партнерства з ЄНП

Зустріч відбулася в режимі відеоконференції.

Тимошенко взяла участь у зустрічі лідерів Східного партнерства з ЄНП
Фото: ba.org.ua

У середу, 17 червня, голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко і заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря взяли участь у 7-й зустрічі лідерів Східного партнерства з Європейської народної партії.

Під час зустрічі, яка відбулася в режимі відеоконференції, учасники обговорили подальше зміцнення співпраці між східними партнерами і ЄС, а також можливість посиленої стратегії співпраці з асоційованими країнами, розглянули шляхи сприяння політиці безпеки співпраці та зміцнення інститутів, належного управління, верховенства права і поваги до прав людини, а також обговорили політичну ситуацію в країнах-партнерах і геополітичні виклики в регіоні. Крім того, йшлося про ситуацію з поширенням Covid-19 в Європі і зусилля держав щодо подолання наслідків пандемії.

При цьому Юлія Тимошенко зазначила, що пандемія призвела до різкого економічного падіння, тому саме зараз настав час скористатися моментом і докласти нових зусиль для досягнення справедливого миру в Україні, повідомляє пресслужба партії.

"Очевидно, що під час пандемії і під час карантинів економіки багатьох країн, включаючи Росію, перебувають у важкому стані, тому економічні санкції поки що є найбільш болючими і відчутними. Ми не повинні втратити час. Це той період, коли треба негайно докладати нових зусиль для досягнення реального миру в Україні на справедливих умовах", - підкреслила лідерка "Батьківщини".

Під час виступу Юлія Тимошенко також повідомила про політичну та соціально-економічну ситуацію в Україні. Окремо вона звернула увагу учасників на те, що останні шість років в Україні відбувалася реформа правосуддя. На її думку, "саме зараз нові гучні політичні справи стануть тестом на ефективність цих реформ".

Юлія Тимошенко повідомила, що, згідно з останнім опитуванням громадської думки, 60% респондентів вважають, що у внутрішній політиці країна рухається в неправильному напрямку. Саме тому "Батьківщина" починає об'єднання "справжніх, нефейкових демократичних сил, здатних повернути Україну до нормального життя".

"На жаль, зараз ми спостерігаємо зростаючу нестабільність в Україні - економічну, соціальну і безпекову політику. Вихід з цієї ситуації бачу тільки в об'єднанні проєвропейських демократичних сил для збереження нашої країни", - зазначила лідерка "Батьківщини".

У зустрічі брали участь президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен, федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович (країна зараз головує в ЄС), президент Кіпру Нікос Анастасіадіс і інші лідери і політики європейських країн.

Європейська народна партія проводила останню зустріч лідерів Східного партнерства з ЄНП в 2017 році.

Нагадаємо, ЄНП є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 83 партії і партнери з 43 країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram