ГоловнаПолітика

Тимошенко: Україні потрібен не кредит МВФ, а відмова від корупції з ПДВ

"І 72 мільярди, які не доплатив НАК «Нафтогаз»".

Тимошенко: Україні потрібен не кредит МВФ, а відмова від корупції з ПДВ
Фото: pravda.com.ua

Якщо закрити корупцію з ПДВ і повернути в бюджет недоплачені НАК «Нафтогаз» 72 млрд гривень Україні не потрібні будуть кредити МВФ. Про це заявила голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

При цьому вона зазначила, що меморандум з МВФ лише підтвердив, що нинішня влада продовжує стратегію попередників.

«Всі дії Петра Порошенка за п’ять років: жахлива для країни медична реформа, жахлива освітня реформа, які приводять до трощення системи освіти та охорони здоров’я, – все це продовжується. Триває корупція, продовжується передача державних підприємств у зовнішнє управління, готується розпродаж землі», – обурилася Юлія Тимошенко.

Саме тому, за словами лідера «Батьківщини», зміни мають початися з дій влади.

«Нам треба спиратися на ресурси, які ще є в України, на наші власні можливості. Не віддавати вітчизняні фінанси міжнародним спекулянтам, спрямувати їх на служіння українцям», – наголосила Юлія Тимошенко.

Першим кроком вона назвала припинення крадіжок, що покриваються владою.

«Тільки дві операції – закрити корупцію на ПДВ і повернути 72 мільярди від НАК «Нафтогаз», які він не доплатив у бюджет, і нам не те що не потрібно буде кредиту від МВФ – ми матимемо 100% забезпечення наших бюджетних потреб. Ми зможемо зробити й пенсії для людей, і заробітні плати для лікарів та освітян, ми зможемо перейти на обов’язкове медичне страхування, а головне – державні фінанси працюватимуть заради українців», – запевнила Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram