ГоловнаПолітика

Ексміністр: Шкарлет купив авто за гроші, які радили витратити на доплати викладачам вузу

Новосад розкритикувала свого можливого наступника.

Ексміністр: Шкарлет купив авто за гроші, які радили витратити на доплати викладачам вузу
Анна Новосад
Фото: kmu.gov.ua

Чернігівський національний технологічний університет, ректор якого Сергій Шкарлет претендує на посаду міністра освіти і науки, купив позашляховик VW Amarok за гроші, які могли піти на доплати викладачам.

Про це повідомила колишня міністерка освіти Ганна Новосад.

Вона нагадала, що з 2020 року діє нова модель фінансування університетів: хто краще працює, той отримує більше грошей.

"Наприкінці січня, коли кожен університет отримав свій новий бюджет, ми надіслали лист, в якому повідомили: "Шановні ректори, колеги, у багатьох з вас тепер більше грошей. Використовуйте їх на доплати викладачам. Тим викладачам, які своєю працею принесли вам ці додаткові гроші". Що зробив кандидат на посаду міністра МОН Сергій Шкарлет, ректор Чернігівського технологічного? Купив собі автомобіль за 60 тисяч доларів. За університетські кошти. За державні кошти", - йдеться у фейсбуці Новосад.

Нагадаємо, 17 червня прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс до парламенту проєкт постанови про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

Сергій Шкарлет - доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Керує Чернігівським національним технологічним університетом з 2010 року. У 2013 році ексміністр освіти і науки Дмитро Табачник вручив Шкарлету нагрудний знак і посвідчення "Заслужений діяч науки і техніки України".

У 2010 році Шкарлет балотувався до Чернігівської облради від "Партії регіонів". Тоді в інтерв'ю він говорив, що підтримував експрезидента Віктора Януковича. У 2015 році знову намагався потрапити до Чернігівської облради. Цього разу - від партії БПП, але безуспішно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram