ГоловнаПолітика

В.о. глави "Укрспирту" звільнили з посади

З 15 по 19 червня Блескун перебуває у відпустці.

В.о. глави "Укрспирту" звільнили з посади
Сергей Блескун
Фото: rbc.ua

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко 17 червня підписав наказ про звільнення в. о. глави ГП "Укрспирт" Сергія Блескуна.

Про це з посиланням на джерела в спиртовій галузі та в "Слузі народу" повідомляє РБК-Україна.

При цьому джерела видання не змогли уточнити причину рішення.

Офіційно приводом для звільнення нібито є завершення терміну контракту Блескуна - п.2 стаття 36 КЗпП.

У пресслужбі "Укрспирту" не відповіли на питання видання, пообіцявши зробити це пізніше. При цьому в ДП уточнили, що Сергій Блескун з 15 по 19 червня перебуває у відпустці і станом на вечір середи наказ міністерства про його звільнення на підприємство не надходив.

Власник алкогольного холдингу Global Spirits Євген Черняк підтвердив інформацію про звільнення. Коментуючи рішення Мінекономіки, він назвав його несподіваним для галузі.

"Сьогодні керівника Укрспирт Блескуна звільнили. Без пояснення причин. Без розмови з галуззю. На нього не було ніяких кримінальних справ і стягнень. Він був в офіційній відпустці", - написав Черняк в фейсбуці.

"Дуже схоже, що готують приватизацію під своїх, а поки, за традицією, хочуть трохи покрасти. Іншого пояснення не бачу ... Я давно в галузі. Коли без причин знімають і без пояснень призначають невідомого нового керівника, який не має жодного стосунку до галузі - це відбувається тільки з однієї причини. І ця причина не підвищення ефективності роботи. Нічого не змінилося. Нам знову брешуть", - додав він.

Відзначимо, що Блескун очолював "Укрспирт" з жовтня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram