ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін скасував заборону на експорт спирту

Експорт відновлять 15 травня.

Кабмін скасував заборону на експорт спирту
Фото: Укрспирт

Кабінет Міністрів 13 травня скасував заборону на експорт етилового спирту з території України.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні 13 травня. Експорт спирту відновлять 15 травня, інформує пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

"Таке рішення ухвалено на основі того, що підприємства спиртової галузі здатні забезпечити виробництво спирту в необхідних для України обсягах. Також прийняті зміни дають можливість ДП "Укрспирт" виробляти дезінфекційні засоби з етилового спирту за спрощеною процедурою, тимчасово встановленою Податковим кодексом України на період дії карантину", - йдеться в повідомленні.

За даними Держстату, за два місяці 2020 року експорт етилового спирту становитиме 1,1 млн л, що фактично в повному обсязі є експортом ДП "Укрспирт".

Обмеження на експорт спирту ввели 23 березня з метою запобігання поширенню COVID-19 в Україні.

Нагадаємо, 11 грудня президент Володимир Зеленський підписав свій законопроєкт, який передбачає скасування державної монополії на виробництво спирту з 1 липня 2020 року.

Наприкінці січня в Міністерстві економіки повідомляли, що з 35 заводів концерну "Укрспирт" 20 підприємств не можуть виробляти спирту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram