ГоловнаЕкономікаДержава

Шмигаль відзвітував про витрати з Фонду боротьби з коронавірусом

Тільки на пенсійну реформу пішло 20 млрд гривень.

Шмигаль відзвітував про витрати з Фонду боротьби з коронавірусом
Фото: пресс-служба Кабмина

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відзвітував про витрати з 65 млрд гривень, виділених для Фонду боротьби з коронавірусом.

На пенсійну реформу пішло 20 млрд гривень, повідомив Шмигаль під час години запитань до Кабміну в парламенті.

"6 млрд гривень отримали фонди, які допомагатимуть безробітним, у тому числі тим, хто втратив роботу за останні місяці. Це 196 тисяч осіб, які офіційно зареєструвалися на біржі", - пояснив він.

Ще 1,6 млрд гривень виділені на допомогу сім'ям ФОП з дітьми. На 2 млрд гривень профінансували різні медичні закупівлі для лікарень, а для МОЗ виділили 3,1 млрд на додаткові закупівлі для лікарень і зарплат медиків.

Шмигаль додав, що Кабмін ще в квітні перерахував необхідні кошти для виплат потрійних зарплат медикам, залученим до боротьби з COVID-19.

"На сьогодні доплати здійснені за березень, зараз відбуваються доплати за квітень", - уточнив він.

Шмигаль також повідомив, що на програму допомоги бізнесу виділили 5 млрд гривень, зокрема для виплат зарплат працівникам підприємств, у яких скоротили робочий час.

Нагадаємо, в квітні в бюджеті створили Фонд боротьби з коронавірусом в обсязі 64,7 млрд грн. Ці кошти повинні бути спрямовані на першочергові та пріоритетні напрями протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram