ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Степанов заявив, що Україні вдалося уникнути піку епідемії коронавірусу завдяки ранньому карантину

Заповненість лікарень, відведених для пацієнтів з COVID-19, становить близько 15%.

Степанов заявив, що Україні вдалося уникнути піку епідемії коронавірусу завдяки ранньому карантину
Фото: facebook/Роман Боднар

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що Україні вдалося уникнути піку епідемії захворюваності на COVID-19. Про це він повідомив в інтерв'ю "Українським новинам".

"Уже більш ніж 20 діб поспіль маємо від 400 до 600 хворих на добу. Вважаю, що нам вдалося уникнути піку епідемії", - сказав міністр.

Заповненість лікарень, які відведені під лікування хворих з коронавірусом, становить близько 15%.

Голова МОЗ також повідомив, що не вважає карантинні заходи в Україні занадто жорсткими. Він підкреслює, що саме раннє впровадження карантину, порівняно з європейськими країнами, дозволило Україні уникнути піку епідемії.

"В Україні вчасно були впроваджені карантинні заходи. Їх ввели, коли в нас було чотири випадки зараження. Європейські країни їх вводили, коли кількість хворих сягала сотень і навіть доходила до тисячі. Саме введення карантинних заходів на початковому етапі пандемії і призвело до того, що нам вдалося уникнути піку захворюваності", - сказав міністр.

Також він вважає доволі успішною мобілізацію української медицини до епідемії, враховуючи, що спочатку країна була абсолютно не готова до цього виклику.

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я повідомляли, що пік захворюваності в Україні повинен був відбутися 3-8 травня.

Степанов повідомляв, що Україна може уникнути піку захворюваності на COVID-19, якщо громадяни дотримуватимуться рекомендацій МОЗ. Під піком мається на увазі нездатність системи охорони здоров'я надати допомогу всім, хто її потребує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram