ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

НСЗУ провела першу виплату надбавок за COVID-19 за квітень центрам екстреної допомоги

Кошти отримали одразу 16 установ охорони здоров'я.

НСЗУ провела першу виплату надбавок за COVID-19 за квітень центрам екстреної допомоги
Фото: EPA/UPG

Національна служба здоров'я України 12 травня перерахувала 86 191 553,04 грн 16 центрам екстреної допомоги в рамках пакету медичних послуг "Екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою або встановленням захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-Cov-2".

Це перша виплата надбавок через COVID-19 за квітень. Про це LB.ua повідомили в НСЗУ.

Постанова, яка дозволила почати укладати договори і здійснювати виплати, набула чинності тільки 5 травня. Таким чином, від початку прийому пропозицій до першої оплати минуло чотири робочих дні. За цей час понад 280 закладів охорони здоров'я подали близько 350 пропозицій.

Станом на 12 травня 61 установа вже чекає на проєкт договору. 18 мають підписаний контракт, 16 із них сьогодні вже отримали перші виплати.

Завдяки оплаті через єдиного закупівельника медичних послуг лікарні оперативно і без посередників отримують кошти для лікування пацієнтів, також підвищені зарплати співробітникам, що задіяні у наданні допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою.

Нагадаємо, що НСЗУ почала укладати контракти з установами, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19, з 6 травня. Пакети передбачають надання послуг тестування, екстреної та стаціонарної медичної допомоги. На це додатково виділили понад 15 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram