ГоловнаЕкономікаБізнес

Першочергове завдання - зберегти в кризу робочі місця на Одеському припортовому заводі, - керівник ОПЗ Синиця Актуально

Першочергове завдання - зберегти в кризу робочі місця на Одеському припортовому заводі, - керівник ОПЗ Синиця
Фото: censor.net.ua

Одним із найважливіших завдань керівництва Одеського припортового заводу є збереження робочих місць в умовах кризи. Про це заявив в. о. директора ОПЗ Микола Синиця в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

"Першочергові [завдання] – це продовжити безперебійний виробничий процес, зберегти в кризу робочі місця, продовжити розв'язувати проблеми, які були накопичені на ОПЗ у попередні роки, а також провести новий прозорий конкурс по вибору постачальника", – повідомив Микола Синиця.

Відновлення роботи ОПЗ у серпні 2019 року дало можливість зупинити відтік кваліфікованих кадрів за кордон.

"Завод відновив свою роботу в серпні 2019 року, після 16-місячного простою, і на сьогодні виробив понад 550 тис. тонн карбаміду й більш як 50 тис. тонн аміаку. Ми змогли відновити експорт, 95 % продукції відправляється в країни Європи, Північної Америки, Азії та Африки.

Головне – вдалося відновити робочі місця й зупинити відтік інженерів-хіміків, які затребувані в різних країнах – від Росії та Білорусі до Алжиру", – заявив Синиця.

За словами Синиці, приватизація ОПЗ не становить загрози для збереження робочих місць на підприємстві, а держава буде задіювати передбачені законодавством важелі впливу в разі порушення інвестором взятих на себе зобов'язань.

"Все враховується в інвестиційному договорі між державою й майбутнім переможцем приватизаційного конкурсу. У держави є обумовлені законодавством важелі впливу на несумлінного покупця, який не виконує свої зобов'язання. Тому, з цієї точки зору, ми гарантуємо збереження робочих місць.

Крім того, потрібно враховувати, що на ОПЗ працюють висококваліфіковані фахівці, які затребувані за кордоном, ніякий розсудливий власник не захоче втрачати цей ресурс", – вважає Микола Синиця.

Нагадаємо, радником із приватизації ОПЗ є американська компанія Pericles Group Advisory.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram