ГоловнаСвіт

Країни ЄС почнуть відкривати внутрішні кордони для літніх відпусток, питання про зовнішні кордони наразі не обговорювали

Єврокомісія представила рекомендації на допомогу країнам-членам ЄС щодо відновлення туристичної активності.

Країни ЄС почнуть відкривати внутрішні кордони для літніх відпусток, питання про зовнішні кордони наразі не обговорювали
Фото: energynews.com.ua

Країни Європейського Союзу з середини червня почнуть поступово відкривати внутрішні кордони, питання про відкриття зовнішніх кордонів наразі не обговорювали.

Про це повідомила єврокомісарка з питань внутрішніх справ Ілва Йоханссон на пресконференції, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми повинні почати обговорення питання (про відкриття зовнішніх кордонів), але поки що не приступили до цього", - сказала вона.

За словами Йоханссон, сьогодні, 13 травня, Єврокомісія представила принципи і рекомендації на допомогу державам-членам ЄС щодо відновлення туристичної активності, замороженої через пандемію коронавірусу.

"Поступовий підхід передбачає спочатку рішення кожної з країн-членів про відкриття своїх кордонів, потім (має слідувати) рішення про внутрішні кордони шенгенського простору і ЄС, і тільки потім ми думатимемо, як відкривати зовнішні кордони. Але поки що ми не обговорювали цього, і на сьогодні немає рекомендацій з цього приводу", - пояснила Йоханссон.

Єврокомісарка вітала вже оголошені домовленості деяких країн ЄС про взаємне відкриття кордонів після 15 червня - для поїздок своїх громадян у літні відпустки.

"Я не вважаю ці рішення передчасними і думаю, що це правильний крок. Ми повинні пам'ятати, що багато країн ЄС узагалі не вводили будь-якого контролю на внутрішніх кордонах... Думаю, що вони провели відповідну оцінку ситуації або зроблять це в робочому порядку", - додала Йоханссон.

Нагадаємо, Європа в основному вже пройшла пік заражень, і національні уряди вже вводять пом'якшення карантинного режиму.

При цьому Єврокомісія допускає, що пандемія коронавірусної хвороби COVID-19 може мати другу хвилю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram