ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Зеленський анонсував другий етап пом'якшення карантину, але закликав "не розслаблятися"

У третій декаді травня дозволять спортивні змагання та роботу готелів.

Президент Володимир Зеленський заявив, що на 22 травня запланований другий етап пом'якшення карантину, але закликав українців не розслаблятися.

"Уже третій день ми з вами живемо в режимі першого етапу пом'якшення карантину. Ключове слово - пом'якшення. Не скасування, не кінця, а саме пом'якшення. І стосується воно тільки окремих видів діяльності. Це не означає, що тепер усім можна розслабитися, ходити без маски або збиратися великими компаніями, не дотримуватися дистанції", - сказав президент у відеозверненні до народу в середу.

За його словами, другий етап пом'якшення карантину "торкнеться, зокрема, спортивних змагань, роботи готелів, проведення ЗНО та іншого". Але подальше пом'якшення залежить від самих українців.

"Кожен наступний етап пом'якшення можливий тільки тоді, коли ми досягнемо конкретних показників. Зокрема, помірної кількості нових випадків хворих і некритичного завантаження ліжок у лікарнях", - сказав він.

Зеленський підкреслив, що уряду нескладно "підписати папірець" і хоч завтра відкрити метро або дозволити концерти. "Але якими будуть наслідки? Мільйон хворих?" - сказав президент.

Він сказав: якщо українці не хочуть жахливої статистики, потрібно дотримуватися маскового режиму і правил гігієни.

Нагадаємо, карантин в Україні почали пом'якшувати з 11 травня. Зокрема, було дозволено роботу непродовольчих магазинів, літніх майданчиків закладів громадського харчування, музеїв і заповідників, стоматологічних кабінетів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram