ГоловнаПолітика

Шмигаль: з 22 травня можливий другий етап ослаблення карантину

Прем'єр підкреслив, що це не буде означати повне зняття обмежень.

Шмигаль: з 22 травня можливий другий етап ослаблення карантину
Денис Шмыгаль
Фото: пресс-служба Кабмина

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль допускає перехід до другого етапу пом'якшення карантинних обмежень із 22 травня.

Про це він заявив на засіданні уряду в середу.

"З 11 травня в Україні набули чинності карантинні пом'якшення. Це перший етап послаблення – бізнес, який був зупинений, почав повертатися на роботу, поступово відновлювати ділову активність. Але звертаю увагу: це не означає, що коронавірусу більше немає або він став менш небезпечним", – сказав прем'єр.

Він також зазначив, що зараз щоденна кількість захворілих – приблизно на одному рівні, а число видужалих збільшується.

"Сьогодні рекордна кількість видужала – 343 особи… На жаль, вона поки що не перевищує кількості захворілих сьогодні. Але ця помірна статистика – результат наших заходів, відповідальності громадян і бізнесу. Якщо ситуація буде рухатися за таким позитивним сценарієм, з 22 травня можливий перехід до другого етапу послаблень", – сказав Шмигаль.

При цьому він підкреслив, що це послаблення не буде означати повне скасування карантинних обмежень.

Нагадаємо, 12 березня в Україні ввели карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції. Обмеження повинні були діяти до 23 квітня, але пізніше уряд їх продовжив.

Після завершення всеукраїнського карантину 11 травня та пом'якшення обмежувальних заходів, Кабмін ввів так званий адаптивний карантин. Це означає, що посилені обмеження будуть діяти тільки в тих регіонах, де є спалах захворювання.

12 травня в Офісі президента відбулася традиційна селекторна нарада, на якій Володимир Зеленський схвалив подальше пом'якшення карантину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram