ГоловнаСвіт

Глави МЗС країн ЄС обговорили з НАТО наслідки пандемії COVID-19 для безпеки

Альянс готується до довгострокових наслідків пандемії.

Глави МЗС країн ЄС обговорили з НАТО наслідки пандемії COVID-19 для безпеки
Фото: EPA/UPG

НАТО готується до довгострокових наслідків пандемії коронавірусу і працює над тим, щоб допомогти союзникам підвищити їхню стійкість.

Про це генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив під час відеоконференції міністрів оборони ЄС, пише "Європейська правда".

Столтенберг привітав тісну співпрацю між альянсом і Європейським Союзом, заявивши, що "як ніколи важливо допомогти нашим членам і партнерам підвищити стійкість нашого населення і боротися з дезінформацією".

За його словами, НАТО робить свій внесок у підтримку постраждалих країн, у тому числі за допомогою повітряних перевезень, обміну медичним досвідом, розробки інноваційних заходів реагування та розгортання збройних сил союзників для підтримки цивільної влади.

Столтенберг також попередив, що проблеми безпеки не зникли через COVID-19 і потенційні противники будуть намагатися перевірити рішучість НАТО.

Він підкреслив, що поки НАТО реагує на пандемію, блок також готується до довгострокових наслідків COVID-19 і працює над тим, щоб допомогти підвищити стійкість союзників.

Зараз у світі зафіксовано понад 4 млн випадків коронавірусної хвороби. З них 1,46 млн осіб вилікувалися, 286 тисяч пацієнтів померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram