ГоловнаСвіт

Сенат США підтримав участь Тайваню у ВООЗ

Китай, який вважає острів своєю територією, перешкоджає цьому.

Сенат США підтримав участь Тайваню у ВООЗ
Фото: betterworldcampaign.org

Сенат США одностайно підтримав законопроєкт про підтримку участі Тайваню у Всесвітній організації охорони здоров'я.

Про це пише Bloomberg.

Законопроєкт стосується запрошення Тайваню як спостерігача на майбутню сесію Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, вищого керівного органу ВООЗ.

Тайвань брав участь у сесіях ВООЗ з 2009-го по 2016 рік у статусі спостерігача під назвою "Китайський Тайбей". Після обрання президентом Тайваню Цая Інвеня Китай, який вважає острів своєю територією, почав перешкоджати його участі в житті світової спільноти.

Щорічна сесія Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я пройде в Женеві з 18 по 19 травня. У зв'язку з пандемією коронавірусної інфекції засідання проводитимуть у режимі відеоконференції.

Тайвань вважається однією з найуспішніших країн щодо стримування коронавірусу. Загальна кількість хворих з початку епідемії там становила всього 440 осіб, з них семеро померли. Уже п'ять днів поспіль на Тайвані немає жодного нового підтвердженого випадку захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19 і близько місяця - жодного "місцевого" зараження.

У зв'язку з цим низка членів ВООЗ, включаючи США, заявила про підтримку прагнення Тайваню брати участь у роботі організації в умовах нинішньої пандемії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram