ГоловнаСвіт

У Німеччині назвали вирішальні для оцінки ситуації з коронавірусом фактори

Німеччина виходить на плато за кількістю випадків зараження.

У Німеччині назвали вирішальні для оцінки ситуації з коронавірусом фактори
Фото: EPA/UPG

В Інституті імені Роберта Коха, який спеціалізується на вивченні інфекційних захворювань, вважають, що для відстеження динаміки пандемії Covid-19 слід брати до уваги не тільки індекс репродукції коронавірусу.

Про це пише Німецька хвиля.

"Німецький Інститут імені Роберта Коха (Robert Koch-Institut, RKI), що спеціалізується на вивченні інфекційних захворювань, стримано реагує на той факт, що індекс репродукції вірусу R, що відображає, скільки людей в середньому інфікує один заражений, перевищив у ФРН 1. Таку позицію озвучив у вівторок, 12 травня, заступник директора RKI Ларс Шаде на пресконференції в Берліні", - йдеться в повідомленні.

За словами заступника директора інституту, індекс репродукції вірусу R не єдиний вирішальний фактор, що дозволяє оцінити поточну ситуацію. Шаде вважає, що слід також брати до уваги кількість позитивних тестів і навантаження на систему охорони здоров'я.

Заступник директора інституту висловив упевненість, що Німеччина виходить на плато за кількістю випадків зараження. У зв'язку з цим вкрай важливо дотримуватися приписаних заходів гігієни, заявив Шаде. "Вірус нікуди не зник", - підкреслив він, додавши, що загроза все ж значно менша, ніж чотири тижні тому.

Ларс Шаде звернув увагу на недавні спалахи інфекції на низці німецьких м'ясокомбінатів. За його словами, вони також могли вплинути на зростання індексу R. Заходів слід вживати тільки за тривалого збереження цього показника на рівні 1,2-1,3, впевнений він.

Число інфікованих коронавірусом нового типу в Німеччині, за даними Інституту імені Роберта Коха, на 12 травня сягло 170 508 осіб (+933 за добу). Одужали 147 200, померли 7533 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram