ГоловнаПолітика

Аваков пригрозив відповідальністю за невиплати надбавок медикам

Глава МВС наголосив, що невиплата зарплат - це кримінальна відповідальність.

Аваков пригрозив відповідальністю за невиплати надбавок медикам
Фото: Пресс-служба Кабмина

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пригрозив кримінальною відповідальністю за затримки надбавок медичним працівникам, які працюють з пацієнтами, хворими на коронавірус.

Про це він заявив на засіданні уряду, повідомляється на сайті МВС.

Аваков наголосив, що на попередньому засіданні Кабміну було ухвалено рішення про доплату медикам, однак гроші отримали не всі працівники.

"Чинне законодавство передбачає, якщо є невиплата зарплати людям або затримка - це кримінальна відповідальність. Тому я чекаю висновків, які вам доручив прем'єр-міністр", - сказав Аваков.

Відповідно до ст. 175 Кримінального кодексу України, невиплата заробітної плати більш ніж за один місяць карається штрафом 8500 - 17 тис. гривень або виправними роботами терміном до двох років, або позбавленням волі терміном до двох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Якщо зарплату не виплатили за нецільове використання коштів, призначених для її виплати, передбачається покарання у вигляді штрафу від 17 до 25,5 тис. гривень або обмеження волі терміном до трьох років, або позбавлення волі терміном до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабмін ще в квітні перерахував необхідні кошти для виплат потрійних зарплат медикам, залученим у боротьбу з COVID-19. За його словами, на сьогодні доплати здійснені за березень, зараз тривають доплати за квітень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram