ГоловнаПолітика

ОАСК порушив справу за позовом Верланова до Кабміну і Податкової служби

Ексголова ДПС оскаржує своє звільнення.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом ексголови Державної податкової служби Сергія Верланова до Кабінету Міністрів і ДПС.

Про це повідомляє "Судова влада України".

"Суд прийняв рішення розглядати справу за правилами загального позовного провадження і призначив підготовче судове засідання на 19 червня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що серед вимог Верланова - визнати протиправним і скасувати розпорядження уряду від 24 квітня 2020 року №452-р, яким він був звільнений з посади голови ДПС, і поновити його на зазначеній посаді.

На думку позивача, оскаржуване розпорядження про звільнення є незаконним і порушує його трудові права і законні інтереси.

Верланов у своєму Telegram-каналі написав, що вже готується до засідання.

Нагадаємо, Верланов виграв конкурс на посаду голови Податкової навесні 2019 року. До цього він працював заступником міністра фінансів, займав посаду партнера в юридичній фірмі Sayenko Kharenko, був співголовою юридичного правового комітету Американської торгової палати в Україні, юристом в PwC.

24 квітня 2020 року Кабмін звільнив Верланова після того, як міністр фінансів Ігор Уманський звинуватив Податкову службу в "скрутках" ПДВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram