ГоловнаПолітика

Рада прокурорів заповнила квоту в конкурсній комісії з обрання голови САП

Верховна Рада визначить своїх представників до 4 вересня.

Рада прокурорів заповнила квоту в конкурсній комісії з обрання голови САП
Фото: Прямий

Рада прокурорів України визначила своїх чотирьох представників до складу конкурсної комісії з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а також його заступників та інших керівників відомства.

Про це повідомляє "Центр протидії корупції".

Як зазначив голова Ради прокурорів Михайло Місюра, делегуються Роман Куйбіда, Нона Цоцорія, Драго Кос, а також Томас А. Фаєрстоун.

Роман Куйбіда - заступник голови правління ГО "Центр політико-правових реформ", член Громадської ради чесноти.

Нона Цоцорія - міжнародна консультантка з оцінки та реалізації проєктів з прав людини, боротьби з корупцією, верховенства права, екссуддя Європейського суду з прав людини.

Драго Кос - керуючий партнер у компанії RUR у сферах корпоративної чесноти, запобігання корупції, судового аудиту, належної перевірки, протидії відмиванню грошей, відстеження та відновлення активів.

Томас А. Фаєрстоун - колишній прокурор США, партнер компанії "Бейкер і Маккензі". Має значний досвід в органах досудового розслідування і прокуратури США: 6 років працював у відділі боротьбі з організованою злочинністю прокуратури США в Нью-Йорку, де спеціалізувався на справах російських олігархів і чиновників, пов'язаних з корупцією і відмиванням коштів.

Верховна Рада визначить своїх представників до комісії до 4 вересня.

Конкурсна комісія складається з 11 осіб: четверо представників ради прокурорів і семеро делегованих Верховною Радою.

Після проведення конкурсу на посаду керівника САП комісія подає кандидата-переможця для його призначення. Ця ж комісія вибирає і кандидатів на адміністративні посади в САП. На цей момент вакантною є також посада заступника керівника САП.

Нагадаємо, в листопаді 2020 року спливає п'ятирічний термін, на який призначали керівника САП Назара Холодницького.

Наприкінці травня генпрокурорка Ірина Венедіктова звинуватила керівництво і прокурорів САП у бездіяльності та пообіцяла відреагувати на це. Вона повідомила, в резонансних та актуальних провадженнях, в яких підозри були повідомлені ще два-чотири роки тому, досі не завершено слідство, а винуватих не притягнуто до відповідальності.

Через деякий час вона повідомила, що службове розслідування стосовно Холодницького виявило порушення в його роботі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram