ГоловнаПолітика

Міжнародний форум з питань безпеки в Галіфаксі закликав припинити політичні переслідування в Україні

За словами президента форуму, це загрожує серйозними наслідками.

Міжнародний форум з питань безпеки в Галіфаксі закликав припинити політичні переслідування в Україні
Фото: eurosolidarity.org

Міжнародний форум з питань безпеки в Галіфаксі закликав Президента України Володимира Зеленського припинити переслідування Петра Порошенка, повідомляє "Прямий".

"Президенту Зеленському слід знати, що прихильники демократичного й економічного розвитку України не мають жодних ілюзій щодо політичних мотивів, що стоять за спробами ув'язнити колишнього президента України Петра Порошенка", - зазначив президент Міжнародного форуму з питань безпеки в Галіфаксі Петер Ван Прааг.

За його словами, якщо Україна прагне бути частиною спільноти цивілізованих націй, то наміри кинути за ґрати своїх політичних супротивників не повинні реалізовуватися.

"У разі ув'язнення колишнього президента Порошенка Україні загрожують серйозні наслідки для її відносин з демократичними державами та інституціями, а також поставить питання про те, чи слід західним націям продовжувати надавати свою економічну і фінансову допомогу країні, яка відмовилася від верховенства права", - застеріг Ван Прааг.

Підсумовуючи, Ван Прааг підкреслив, що "в кращих інтересах демократичного майбутнього України Президенту Зеленському треба негайно закликати до припинення всіх слідчих дій стосовно пана Порошенка".

Міжнародний форум з питань безпеки в Галіфаксі є позапартійною, неприбутковою організацією, яка проводить конференцію з питань міжнародних відносин і безпеки. Її місія полягає в зміцненні стратегічної співпраці між демократіями світу. Цього року конференція відбудеться 20-22 листопада 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram