ГоловнаПолітика

Єрмак: розтиражоване "кум Тищенко" має мало спільного з реальністю

Голова ОП прокоментував можливе висунення Миколи Тимошенка в мери.

Єрмак: розтиражоване "кум Тищенко" має мало спільного з реальністю
Фото: president.gov.ua

Голова Офісу президента Андрій Єрмак спростовує свій інтерес у виборах мера Києва і заявляє, що не має ніякого стосунку до висунення його кума Миколи Тищенка. Про це він розповів в інтерв'ю LB.ua.

За його словами, партія проводитиме праймериз для визначення найсильнішого кандидата на Київ.

"У будь-якому випадку будемо робити внутрішній праймериз, який визначить найсильнішого кандидата. Це може бути кандидат як з лав партії, так і поза ними. Київ багатий сильними особистостями", - зазначив Єрмак.

Якщо партія затвердить кандидатом Миколу Тищенка - він буде за нього радий, але брати участь у цьому не збирається.

"Ми знайомі багато років. Коли в Колі народився син (перший - ред.), я його хрестив. Ми ніколи не були ні в якому спільному бізнесі, просто дружили. Хочу прояснити момент, користуючись можливістю: коли Коля прийшов з ідеєю, що хоче йти на парламентські вибори, я сказав, що не буду клопотати, рекомендувати його в список ... я сказав йому: хочеш іти - йди і перемагай. Я з повагою ставлюся до того, що він вибрав одну з найскладніших дільниць, переміг і став депутатом.

Ось це розтиражоване "кум Тищенко" має мало спільного з реальністю, ми доволі мало зараз спілкуємося, катастрофічно не вистачає часу. Навіть не було можливості особисто привітати його з днем народження - тільки по телефону. І останнє, що хочеться сказати: я до своїх людей ставлюся ще більш вимогливо. Тому до його висунення, до його планів не маю ніякого стосунку. Я точно не буду в цьому брати участі. Якщо партія вважатиме його гідним кандидатом (на вибори мера Києва, - ред.) - клас. Якщо ні - до мене по допомогу не варто звертатися", - зазначив Єрмак.

Також він спростував інформацію про бізнес-інтереси в Києві.

"Усі мої бізнеси відображені в декларації, вони були пов'язані з кіно та юридичною практикою. З усіх я на сьогодні вийшов. Мені нещодавно поставили запитання, чи не боюся я, що мій телефон прослуховують. Так ось, не боюся. Моя совість чиста. Я можу спокійно дивитися в очі будь-якій людині", - резюмував Єрмак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram