ГоловнаПолітика

Медведчук показав "фрагмент Біблії Гутенберга" зі своєї колекції

Він стверджує, що купив сторінку в 2011-2012 роках.

Народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук показав "фрагмент Біблії Гутенберга 1455 року", який він вказав у своїй декларації.

Як зазначає Reuters, одна сторінка першої у світі друкованої книги може коштувати десятки тисяч доларів. У грудні 2016 року в аукціоні Сотбі продали фрагмент Біблії Гутенберга за 47,5 тис. доларів.

Медведчук не повідомив, у скільки йому обійшовся цей фрагмент. Він стверджує, що це сторінка Біблії з колекції американського букініста Габріеля Веллса, який на початку 20 століття продавав книгу по листках. Свій екземпляр Медведчук придбав приблизно у 2011–2012 роки за порадою консультантів.

"Я купив відразу і, чесно кажучи, навіть не торгувався", – розповів депутат. Він додав, що не знає, як ця сторінка потрапила до України.

Директор музею книги і друкарства Валентина Бочковська в коментарі агентству зазначила, що говорити про автентичність цього фрагмента можна буде тільки після перевірки експертами. "Як правило, фахівці не довіряють, коли є тільки одна сторінка. Тому… має бути проведений спеціальний хімічний аналіз", – сказала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram