ГоловнаПолітика

Порошенко заявив, що проти нього порушили справу через томос і ПЦУ (оновлено)

У ДБР підтвердили існування кримінальної справи про розпалювання міжрелігійної ворожнечі.

Порошенко заявив, що проти нього порушили справу через томос і ПЦУ (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Колишній президент, депутат Верховної Ради Петро Порошенко заявив, що проти нього порушили справу через томос і Православну церкву України.

Про це він сказав на мітингу біля Печерського районного суду Києва, де йому мають обрати запобіжний захід у справі про призначення Сергія Семочка.

"Виявляється, вони порушили проти мене ще одну справу, називається вона, дослівно цитую, і я нічого не вигадую – за розпалювання міжрелігійної ворожнечі шляхом отримання томосу і створення Православної церкви України", – сказав Порошенко.

Він повідомив, що дізнався про це тільки на цьому тижні.

Оновлення. У Державному бюро розслідувань підтвердили існування кримінальної справи про розпалювання міжрелігійної ворожнечі, про яку заявляв Петро Порошенко.

"6 листопада 2019 року СБУ почала розслідування за заявою вірян Київського патріархату УПЦ на незаконні дії низки вищих посадових осіб, які вчинили дії, спрямовані на розпалювання міжрелігійної ворожнечі під час створення ПЦУ. Надалі СБУ передала справу для розслідування в ДБР", - повідомили УНІАН у пресслужбі ДБР.

Слідство у цій справі наразі триває.

Нагадаємо, що Порошенко вважає отримання Томосу головною подією свого життя та історичною катастрофою для Путіна.

П'ятий президент України зіграв важливу роль в об'єднанні православних церков України та створенні єдиної помісної Православної церкви України в грудні 2018 року. Він переконував вселенського патріарха Варфоломія надати Томос українській церкві і брав участь в об'єднавчому соборі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram